Żurawina suszona
komponenty: żurawina 60%, cukier 39%, olej słonecznikowy.
Żurawina suszona BadaPak to owoc zyskujący coraz większe zachwyt. Ze względu na zawartość kwasu jabłkowego i cytrynowego ma odrobinę cierpki smak. Jest źródłem cennych witamin: A, C, E. W jej składzie odszukamy również witaminę K, a także witaminy z grupy B: ryboflawinę, tiaminę, witB6. Żurawina suszona dostarcza znaczne ilości potasu, wapnia, sodu, fosforu, magnezu, żelaza. Na dodatek w swoim składzie zawiera znaczne ilości błonnika. To także źródło licznych przeciwutleniaczy, flawonoidów, garbników oraz pektyn.
Żurawina suszona BadaPak pasuje perfekcyjnie do rozmaitego rodzaju deserów, ciast i ciasteczek. Może być elementem śniadań rodzaju owsianki, musli czy jogurtu. Żurawina współgra także z warzywami i daniami mięsnymi w szczególności pieczonymi.
Żurawina to wieloletnia, zimozielona krzewinka, która porasta kwaśne i bardzo wilgotne gleby. Uprawiana jest głownie w USA, Holandii i obfitej Brytanii. W Polsce naturalnie występuje odmiana błotna żurawiny. Natomiast w uprawach można spotkać jej wielkoowocową odmianę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.