Żurawina suszona
komponenty: żurawina 60%, cukier 39%, olej słonecznikowy.
Żurawina suszona BadaPak to owoc zyskujący coraz większe zachwyt. Ze względu na zawartość kwasu jabłkowego i cytrynowego ma odrobinę cierpki smak. Jest źródłem cennych witamin: A, C, E. W jej składzie odszukamy dodatkowo witaminę K oraz witaminy z grupy B: ryboflawinę, tiaminę, witB6. Żurawina suszona dostarcza pokaźne ilości potasu, wapnia, sodu, fosforu, magnezu, żelaza. Dodatkowo w swoim składzie posiada pokaźne ilości błonnika. To także źródło licznych przeciwutleniaczy, flawonoidów, garbników i pektyn.
Żurawina suszona BadaPak pasuje znakomicie do zróżnicowanego typu deserów, ciast i ciasteczek. Może być elementem śniadań rodzaju owsianki, musli czy jogurtu. Żurawina współgra także z warzywami, a także daniami mięsnymi w szczególności pieczonymi.
Żurawina to wieloletnia, zimozielona krzewinka, która porasta kwaśne i wyjątkowo wilgotne gleby. Uprawiana jest głownie w USA, Holandii i wielkiej Brytanii. W Polsce naturalnie występuje odmiana błotna żurawiny. Natomiast w uprawach można spotkać jej wielkoowocową odmianę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.