Piec konwekcyjnoparowy 12xgn 1/1, elektryczny marki

3,08 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 30733 zł. Jak Ty oceniasz ?
Piec konwekcyjno-parowy 12xGN 1/1, elektryczny, – Nowa linia pieców NANO DRIVE cechuje się najwyższą sprawnością i sprężystością produkcji, i bezpieczeństwem pracy. Ich obsługa jest prosta i instynktowna, PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO DRIVE: Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C Metoda idealna wyjątkowo dla wypieków cukierniczych i piekarniczych Gotowanie w kompozycji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C szczególnie sugerowana do pieczenia wszelkiego typu mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego ...
  • Producent - grafen

Oferta Cenowa

XXLgastro.pl XXLgastro.pl
XXLgastro.pl
Piec konwekcyjno-parowy 12xGN 1/1, elektryczny 30730,38 DO SKLEPU
Piec konwekcyjno-parowy 12xGN 1/1, elektryczny, – Nowa linia pieców NANO DRIVE cechuje się najwyższą sprawnością i sprężystością produkcji, i bezpieczeństwem pracy. Ich obsługa jest prosta i instynktowna, PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO DRIVE: Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C Metoda idealna wyjątkowo dla wypieków cukierniczych i piekarniczych Gotowanie w kompozycji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C szczególnie sugerowana do pieczenia wszelkiego typu mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego powietrza zapewnia chrupiącą skórkę Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C Metoda wspaniała do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich Gotowanie z zastosowaniem sondy Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury we wnętrzu potrawy w trakcie procesu gotowania. Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to lepsza metoda gotowania z sondą. Istotnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. Szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz w środku gotowanej potrawy przez cały proces gotowania/pieczenia, FUNKCJE I właściwości PIECÓW NANO DRIVE: Automatic Cooling System asygnowany do prędkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dobrania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury aniżeli panująca w komorze, Możliwość zapisania 90 programów, po 4 kroki każdy wystarczy wybrać jeden z 90 programów i wcisnąć START Piec sam zacznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego procesu, Ustawienie czasu z precyzyjnością do 1 minuty Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut zezwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje jednocześnie czas pracy całego procesu jak i poszczególnych kroków gotowania, Gotowanie nocne Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki cieplnej. Piec samodzielnie kontroluje wskazane parametry, nie wymagając monitorowania ze strony obsługi. Można ustawić go np. Na nocne gotowanie w stałej niskiej temperaturze co zapewni nieprzeciętne dojrzewanie mięsa przy śladowej utracie wagi i niskim zużyciu energii, automatycznie otwierany kominek System pozwala na utrzymanie stosownych parametrów w komorze pieca. Otwiera kominek przy gotowaniu wymagającym gorącego i suchego powietrza. Zamyka gdy chcemy gotować np. Warzywa na parze. Dzięki temu można uzyskać wymaganą soczystość lub chrupkość potraw, Dwie szybkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z samoczynnym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zagwarantuje dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednakową temperaturę w całej komorze, NANO Technology Pokrętła, panel sterowania, a także klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby, POZOSTAŁE parametry PIECÓW NANO DRIVE: – Para stworzona poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie z 10-cio stopniową regulacja zaparowania co 10% – Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewająca komorę pieca o +30˚C więcej aniżeli temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy – Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy – Uszczelka drzwi wytworzona z grubego i wytrzymałego na wysokie temperatury silikonu. Przystępna do samodzielnej podmiany – Izolowana pokrywa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej – Podwójnie przeszklone drzwi do komory i oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu – Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie – nietrudne otwieranie wewnętrznej szyby drzwi – Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, istotnie po gotowaniu w procesu mieszanym i na parze – Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami usprawnia czyszczenie pieca – Komora wyprodukowana ze stali rdzoodpornej AISI 304 – Drzwi z zawiasem po lewej – Podłączenie do sieci wodnej: ¾" gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f, Napięcie: 400 V, Sterowanie:Elektroniczne, Zasilanie: Elektryczne, objętość komory: 12xGN 1/1, wymiary: 937x827x(H)1211 mm, Moc: 15,7 kW, Odlgegłość między prowadnicami: 70 mm, liczba wentylatorów: 3
  • Producent - grafen