Inulina 2.5 kg, IN

3,49 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 67 zł. Jak Ty oceniasz ?

Inulina jest białym proszkiem, który przypomina skrobię, jednak dobrze rozpuszcza się w wodzie. Gromadzona jest głównie w korzeniach, kłączach i dolnych częściach łodyg roślin, gdzie stanowi materiał zapasowy. Inulina zaliczana jest też do błonnika rozpuszczalnego. Inulina występuje w takich warzywach i owocach jak cykoria, por, cebula, czosnek, szparagi, karczochy, banany oraz w niektórych zbożach. Dzięki swym własnościom fizykochemicznym, inulina w produktach spożywczych używana jest z reguły jako zamiennik tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej. Powszechne jest jej wykorzystanie w przemyśle ...


Oferta Cenowa

BadaPak.pl BadaPak.pl
BadaPak.pl
Inulina 2.5 kg 64,79 DO SKLEPU

Inulina jest białym proszkiem, który przypomina skrobię, jednak dobrze rozpuszcza się w wodzie. Gromadzona jest głównie w korzeniach, kłączach i dolnych częściach łodyg roślin, gdzie stanowi materiał zapasowy. Inulina zaliczana jest też do błonnika rozpuszczalnego. Inulina występuje w takich warzywach i owocach jak cykoria, por, cebula, czosnek, szparagi, karczochy, banany oraz w niektórych zbożach. Dzięki swym własnościom fizykochemicznym, inulina w produktach spożywczych używana jest z reguły jako zamiennik tłuszczu, w celu obniżenia wartości kalorycznej. Powszechne jest jej wykorzystanie w przemyśle ciastkarskim i cukierniczym,na dodatek coraz częściej dodaje się ją do innych produktów spożywczych m.in. Deserów mlecznych, jogurtów i serów. Inulina jest także prawidłowym stabilizatorem emulsji (na przykład majonezów i innych sosów) i piany białkowej. Charakteryzuje się:

• łagodnością, słodkością w smaku (odznacza się 1/10 słodyczy sacharozy), a zastąpienie nią tłuszczu nie powoduje zmian organoleptycznych towaru, a jedynie zmniejsza zawartość kilokalorii w gotowych wyrobach.

• jej dodatek poprawia konsystencję tych produktów i daje odczucie spożywania pokarmu tłustego i kremowego.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.

przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.

Brak informacji dodatkowych