Libristo.pl
Libristo.pl
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. Omawia skrupulatnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także typy mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Ukazuje zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami standardowymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia usprawniają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w niebanalne przepisy.Podręcznik przypasowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Posiada kluczową terminologię techniczną użytkowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
- ISBN - 9788302183102
- Oprawa - miękka
- Ilość stron - 572
- Rok wydania - 2020