Superbutelki.pl
Superbutelki.pl
Sól himalajska różowa niewiele znacząca - komfortowy i szczelny worek 1 kg Sól himalajska uważana jest za najczystszą jaką można znaleźć na ziemi. Wyciągana jest ze złóż himalajów sprzed 250 mln lat. Spory zakres barw, ta bogactwo wynika z dominującego minerału.
W soli różowej jest to żelazo. Posiada ona ponad 84 minerały i pierwiastki występujące naturalnie w organizmie człowieka. Sól himalajska wykorzystywana w kuchni uzupełnia codzienną dietę. W przeciwieństwie do soli morskiej jest wolna od zanieczyszczeń takich jak np.
metale ciężkie. Sól himalajska różowa mała to nie tylko wyjątkowy dodatek do kuchni,też niezastąpiony składnik, który podkreśla smaki potraw i dodaje im subtelny, naturalny aromat. Dzięki swojej delikatnej strukturze i bogactwu mineralnemu, może być wykorzystywana w różnorodny sposób w kuchni.
Jednym z głównych zastosowań soli himalajskiej w kuchni jest oczywiście przyprawianie potraw. Jej nieduża konsystencja sprawia,doskonale się rozpuszcza, równomiernie się rozprowadza i nie przytłacza smaku dań, jak to czasem może robić zwykła sól kuchenna.
Można ją stosować jednocześnie do przygotowywania potraw gotowanych, smażonych, jak i bezkompromisowych, dodając jej do mięs, ryb, warzyw, czy nawet sałatek. Sól himalajska to najcenniejszy dodatek smakowy do potraw!
Termin przydatności do spożycia - nie dotyczy. Skład: 100% NATURALNA sól himalajska. Kraj pochodzenia: Pakistan
- Producent - Ogrody solne
- EAN - 5902003066678
- Rodzaj - sól
- Wielkość opakowania - 1000