Bemar stołowy z kranem spustowym BMV-1120 o pojemności 1xGN1/1 produkowany ze stali nierdzewnej asygnowany do utrzymywania stosownej temperatury gorących potraw przy użyciu pojemników gastronomicznych GN1/1 o maksymalnej głębokości 20 cm. Po zaimplementowaniu specjalnych listw wspornikowych można stosować pojemniki GN o mniejszych wymiarach (np. GN 2/3, GN1/2, GN1/3, GN1/4, GN1/6 lub GN1/9). Służymy pomocą przy wyborze odpowiedniego zestawu pojemników z uwzględnieniem ilości i typu przygotowywanych potraw jak również specyfiki lokalu.
Regulacja temperatury w zakresie 30÷90ºC umożliwia elastyczne ustawianie stosownej temperatury w zależności od potrzeb (dania ciepłe lub gorące). Bezpieczeństwo zapewnia termostat wyekwipowany w zabezpieczenie przed niekontrolowanym wzrostem temperatury.
Ponieważ bemar nastolny BMV-1120 ma jedną wspólną komorę, zalecamy w sytuacji podgrzewania przy użyciu pojemnika mniejszego niżeli GN1/1, zasłonięcie pozostałej przestrzeni odpowiednią pokrywką albo pojemnikiem GN w celu ograniczenia strat grzejnych. Polecamy także modele z oddzielnym sterowaniem komór np. BM-2115, BMV-2115, BMV-2120. Kran spustowy pozwala na komfortowe i bezpieczne spuszczanie wody wykorzystanej do podgrzewania pojemnika z potrawą.