Michael dietz Żywność fermentowana i probiotyczna.

2,12 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 26 zł. Jak Ty oceniasz ?
Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich zróżnicowane produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw aktualnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i poprzez to udoskonalają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Wyśmienitym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która gromadzi żywe bakterie kwasu mlekowego i poprzez ...
  • ISBN - 9788365404572
  • Oprawa - miękka
  • Autor - Michael Dietz

Oferta Cenowa

Bee.pl Bee.pl
Bee.pl
Żywność fermentowana i probiotyczna 24,42 DO SKLEPU
Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich zróżnicowane produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw aktualnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i poprzez to udoskonalają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Wyśmienitym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która gromadzi żywe bakterie kwasu mlekowego i poprzez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne, a także wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ wytrzymałościowy. Dzisiaj i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnorodnych regionów świata.
Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania lubianych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i sporo innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W zasadniczy sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w obfitym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku, a także innych elementów, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.
Trwale, smacznie, zdrowo.

Podtytuł: Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
ISBN: 9788365404572
Kod paskowy: 9788365404572
Autorzy: Dietz Michael
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 32715
Miejscowość: Białystok
liczba stron: 124
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.5x20.5cm
Głębokość (mm): 5
Waga: 0.182
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
  • ISBN - 9788365404572
  • Oprawa - miękka
  • Autor - Michael Dietz
  • Wydawnictwo - Vital
  • Ilość stron - 124
  • Rok wydania - 2016