Kabe s.c.wydawnictwo i handel książkami Dieta

1,7 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 16 zł. Jak Ty oceniasz ?
W książce opisano w sposób ogólny fizjologię stresu i znaczenie diety w walce ze stresem. Stanowczą część książki stanowi omówienie diety w najważniejszych aspektach przeciwdziałania stresowi.
Książka adresowana jest do słuchaczy kursów, na których programowo występuje tematyka zarządzania stresem, do osób prowadzących takie szkolenia, do studentów i uczniów trafnych kierunków kształcenia i do każdej osoby dbającej o swoje zdrowie psychiczne.

Spis treści Spis treści
Wstęp
1. Fizjologia stresu
1.1. Czynniki powodujące stres – stresory wewnętrzne i zewnętrzne
1.2. Odpowiedź ...
  • ISBN - 9788362760473
  • Oprawa - broszurowa
  • Autor - Elżbieta Rymar

Oferta Cenowa

Bee.pl Bee.pl
Bee.pl
Dieta przeciwstresowa 15,0 DO SKLEPU
W książce opisano w sposób ogólny fizjologię stresu i znaczenie diety w walce ze stresem. Stanowczą część książki stanowi omówienie diety w najważniejszych aspektach przeciwdziałania stresowi.
Książka adresowana jest do słuchaczy kursów, na których programowo występuje tematyka zarządzania stresem, do osób prowadzących takie szkolenia, do studentów i uczniów trafnych kierunków kształcenia i do każdej osoby dbającej o swoje zdrowie psychiczne.

Spis treści Spis treści
Wstęp
1. Fizjologia stresu
1.1. Czynniki powodujące stres – stresory wewnętrzne i zewnętrzne
1.2. Odpowiedź organizmu na stres
1.3. Adrenalina
1.4. Kortyzol
2. Stresory a organizm
2.1. Wolne rodniki
2.2. Żywność powodująca stres
2.3. Całkowity stopień obciążenia organizmu a częstotliwość występowania negatywnych reakcji na pokarm
3. Dieta a stres
3.1. Dieta w walce ze stresem
3.2. Równowaga kwasowo-zasadowa organizmu i jej znaczenie w walce ze stresem
3.3. Produkty żywnościowe odtruwające organizm
3.4. Znaczenie witamin i minerałów dla organizmu
3.5. Niedobory pokarmowe a podatność organizmu na stres
3.6. Płyny wypijane dla zdrowia i właściwe nawadnianie organizmu
3.7. Flawonoidy i inne antyoksydanty – ich znaczenie dla zdrowia
3.8. Dieta rotacyjna
3.9. Łączenie pokarmów a podatność na stres
3.10. Zioła wspomagające organizm w walce ze stresem
3.11. Kuchnie innych narodów i ich „przeciwstresowe" właściwości
3.12. Zdrowa dieta a stres
4. Wybrane przepisy
  • ISBN - 9788362760473
  • Oprawa - broszurowa
  • Autor - Elżbieta Rymar
  • Wydawnictwo - KaBe
  • Ilość stron - 164
  • Rok wydania - 2020