chemia w pożywieniu

1,94 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 40 zł. Jak Ty oceniasz ?
Smak karmelu czy truskawek, to wybuchowa chemia w jedzeniu i twojej diecie

Czy zajadając jogurt truskawkowy przeszło ci przez myśl, że ten cudowny czerwony kolor, to nie kolor truskawek, a sztuczny dodatek-czerwień koszenilowa A (E124), azowy barwnik? A smak coli czy nawet whisky, to karmel E150d, barwnik spożywczy rozszerzający ryzyko zachorowania na nowotwory? Ta książka uświadomi ci, iż większość producentów żywności, i to znanych ci marek jak Nestle, Coca -cola, Maggi, czy Wrigleys, dodaje do produktów toksyczne substancje chemiczne ...

  • ISBN - 9788381689038
  • Oprawa - miękka
  • Autor - Hans-Ulrich Grimm

Oferta Cenowa

Bee.pl Bee.pl
Bee.pl
Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą 39,24 DO SKLEPU
Smak karmelu czy truskawek, to wybuchowa chemia w jedzeniu i twojej diecie

Czy zajadając jogurt truskawkowy przeszło ci przez myśl, że ten cudowny czerwony kolor, to nie kolor truskawek, a sztuczny dodatek-czerwień koszenilowa A (E124), azowy barwnik? A smak coli czy nawet whisky, to karmel E150d, barwnik spożywczy rozszerzający ryzyko zachorowania na nowotwory? Ta książka uświadomi ci, iż większość producentów żywności, i to znanych ci marek jak Nestle, Coca -cola, Maggi, czy Wrigleys, dodaje do produktów toksyczne substancje chemiczne. Chemia w jedzeniu czyli sztuczne dodatki, barwniki spożywcze i poprawiacze smaku nie są dla ciebie zdrowe. Ich nadmiar w diecie sprawia choroby autoimmunologiczne, stany zapalne, alergie, namnażanie się komórek nowotworowych. Podrażniają też układ krążenia i trawienny, wywołując wzdęcia, zaparcia, czy syndrom cieknącego jelita.

Zdrowe odżywianie, to świadome czytanie etykiety

Starasz się zdrowo odżywiać i świadomie kupować produkty spożywcze. Czytasz etykiety. Studiujesz skład. Czy jednak wiesz, czym są udoskonalacze smaku, barwniki spożywcze, emulgatory i wszystkie dodatki z E-? Czy wiesz, jak wpływają na smak, strukturę i wytrzymałość jedzenia, a na ogół na twój organizm? Z tej książki dowiesz się, czy aspartam, kurkuminy i maltodekstryna szkodzi. Jaki wpływ posiadają czerwień koszelinowa - E124, żółcień pomarańczowa E110 czy benzoesan sodu na twój organizm. Książka ujawnia wstydliwe sekrety sporych producentów żywności takich jak Nestle czy Coca - cola. Poznasz znaczenie wszelkich dodatków z E- i czym jestchemia w jedzeniu. Odkryjesz, że za alergiami, stanami zapalnymi, problemami z układem krążenia i trawiennym stoi właśnie chemia w pożywieniu. Nauczysz siękorzystnie czytać etykiety. Staniesz się konsumentem świadomym swych wyborów, który uniknie pułapek przemysłu spożywczego.

Jak chemia w jedzeniu: nienaturalne dodatki, barwniki spożywcze i poprawiacze smaku wpływają na twoje zdrowie?

Autor analizuje działanie najpopularniejszych nienaturalnych dodatków do produktów spożywczych. Przybliża działanie aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemii w pożywieniu z chorobami układu krążenia i nowotworami. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim powoduje Cola Light i aspartam. A także, dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia układu trawiennego i wywoływać stany zapalne w organizmie. Autor ujawnia także wstrząsającą prawdę o chemii znajdującej się w lubianych poprzez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.

Omijaj chemię w pożywieniu i kupuj świadomie

Z książki dowiesz się, czymaltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, broniczny ból i alergie? Dowiesz się, czym się różni, ksylitol od erytrolu i stewii. Książka posiada precyzyjną listę wszystkich sztucznych dodatków, barwników spożywczych i udoskonalaczy smaku. W dodatku wymienia produkty, w których się znajdują wraz z ich skutkami ubocznymi. W końcu odzyskasz zdrowie i kontrolę nad tym, co wprowadzasz do swej diety, unikniesz chemii w pożywieniu, ponieważ poznasz wstydliwe sekrety producentów żywności.

Od teraz będziesz wiedział, jak uniknąć chemii w jedzeniu!
  • ISBN - 9788381689038
  • Oprawa - miękka
  • Autor - Hans-Ulrich Grimm
  • Wydawnictwo - Vital
  • Ilość stron - 352
  • Rok wydania - 2021