Green plant Inulina proszek 250g

3,69 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 10 zł. Jak Ty oceniasz ?
Inulina parametry Do czego służy Inulina? Inulina jest powszechnie używana doustnie w przypadku wysokiego poziomu tłuszczów we krwi, w tym cholesterolu i trójglicerydów. Proszek z inuliny stosowany jest na dodatek przy odchudzaniu, zaparciach, biegunkach i cukrzycy. Jakie są korzyści zdrowotne wynikające z inuliny? Inulina to typ błonnika pokarmowego. Badania przypisały jej kilka korzyści zdrowotnych, takich jak:
- polepsza zdrowotność układu pokarmowego,
- pomaga w kontrolowaniu cukrzycy i utracie wagi.
- inulina to błonnik pokarmowy, który może należycie wpływać na zdrowie jelit. Jakie jest ...
  • Producent - Green Plant
  • Wielkość opakowania - 250

Oferta Cenowa

Zdrowodlazdrowia.pl Zdrowodlazdrowia.pl
Zdrowodlazdrowia.pl
Inulina Proszek 250g 7,99 DO SKLEPU
Inulina parametry Do czego służy Inulina? Inulina jest powszechnie używana doustnie w przypadku wysokiego poziomu tłuszczów we krwi, w tym cholesterolu i trójglicerydów. Proszek z inuliny stosowany jest na dodatek przy odchudzaniu, zaparciach, biegunkach i cukrzycy. Jakie są korzyści zdrowotne wynikające z inuliny? Inulina to typ błonnika pokarmowego. Badania przypisały jej kilka korzyści zdrowotnych, takich jak:
- polepsza zdrowotność układu pokarmowego,
- pomaga w kontrolowaniu cukrzycy i utracie wagi.
- inulina to błonnik pokarmowy, który może należycie wpływać na zdrowie jelit. Jakie jest najpopularniejsze źródło inuliny? Głównym źródłem inuliny w formie suplementu jest korzeń cykorii. Cykoria pierwotnie występowała w Europie i Azji. Czy inulina jest prebiotykiem czy probiotykiem? Inulina błonnikowa, która znajduje się w korzeniu cykorii, bananach i szparagach, jest prebiotykiem, który może być użytkowany jako pokarm dla bakterii jelitowych. Czy inulina może zastąpić cukier? Zastąpienie cukru inuliną nie może odbywać się w stosunku 1: 1. Inuliny używamy, gdy chcemy obniżyć ilość cukru w ​​recepturze lub gdy potrzebujemy uzupełniającego suchego ekstraktu, ale nie chcemy używać pokaźniejszej ilości tłuszczów lub cukrów. Do czego służy inulina w kuchni? Inulina może być wykorzystywana jako substytut słodzika we wszystkich przepisach dotyczących pieczenia. Ma łagodniejszą słodycz niż cukier, w rzeczywistości 10 razy mniej słodszy. Wspaniale nadaje się jeszcze jako zagęstnik do sosów, zup czy majonezu.
  • Producent - Green Plant
  • Wielkość opakowania - 250