Między wódką a zakąską Aleksander

4,38 1
Według internetowych rankingów, cena tego produkut waha się w okolicach 42 zł. Jak Ty oceniasz ?
TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, iż każda wódka smakuje jednakowo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, aromat, fakturę. Są wódki bezkompromisowe, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych – degustują i dobierają do nich najkorzystniejsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, iż dobra zakąska to wyłącznie ogórek i śledź. Pomiędzy wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o ...
  • ISBN - 9788381031073
  • Oprawa - twarda
  • Autor - Aleksander Baron||...

Oferta Cenowa

Bee.pl Bee.pl
Bee.pl
Między wódką a zakąską 38,68 DO SKLEPU
TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, iż każda wódka smakuje jednakowo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, aromat, fakturę. Są wódki bezkompromisowe, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych – degustują i dobierają do nich najkorzystniejsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, iż dobra zakąska to wyłącznie ogórek i śledź. Pomiędzy wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o historii i współczesności polskiej wódki (prawdziwa, bez ściemy!), sekretach produkcji i sztuce degustacji – przedstawiająca, iż ten trunek, choć tak powszechny, jest w gruncie rzeczy całkiem nieznany. Aleksander Baron – szef kuchni młodego pokolenia, restaurator, współwłaściciel warszawskiej restauracji Solec 44, w której eksploruje granice kuchni polskiej, odświeża dawne przepisy i redefiniuje klasykę. Autor bestsellerowej książki Kiszonki i fermentacje. Łukasz Klesyk – dziennikarz kulinarny i alkoholowy, ekspert od alkoholi solidnych, które zawodowo degustuje i opisuje od kilkunastu lat. Członek honorowy The Scotch Malt Whisky Society. Redaktor i felietonista, pisze m.in. Do magazynów „Wino" i „Whisky". Wódka jest naszym alkoholem narodowym. Ale, gdy chcemy o niej opowiedzieć, okazuje się, że wiemy tak niewiele. Smak, nuty zapachowe, temperatura, gatunki? Baron i Klesyk spieszą na ratunek. M O N I K A B R Z Y W C Z Y, redaktor naczelna magazynu „Usta" Szukając Świętego Graala, w kieliszku i na talerzu, autorzy kilka razy ocierają się o doskonałość. Kto miałby zrobić to lepiej jak nie ci dwaj giganci smaku? G I E N O M I E N T K I E W I C Z, promotor naturalnych smaków

ISBN: 9788381031073
Kod paskowy: 9788381031073
Autorzy: Baron Aleksander, Klesyk Łukasz
Wydanie: 1
Rok wydania: 2017
Kod wydawcy: 25942
liczba stron: 320
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.9x24.2
Głębokość (mm): 29
Waga: 0.71
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
  • ISBN - 9788381031073
  • Oprawa - twarda
  • Autor - Aleksander Baron||Łukasz Klesyk
  • Wydawnictwo - Pascal
  • Ilość stron - 320
  • Rok wydania - 2017